Monday, May 25, 2009

Soome päevad.

Kui jaksan, siis kohe kirjutangi. Lõppesid juba ärr ja kõik muumitrollid, kes siin ringi käisid läksid tagasi. Ning nood ilusasti laulvad Semmarid tegid siin korraliku öökierroksen linna pidi ning laulavad nüüd tagasi Soomemaal.

Oijha! Kehv ilm! Tuul vihm ja nohu! Palju toredaid soomlasi. Näiteks bussitäis Tamperest maabus maja ees. Imede ime kuidas bussikuskid suudavad kesklinnas niiviisi manööverdada, et ühtki nurka maha ei lihvi? Kui Tampere delegatsioon oli kohvrid maha pannud juhatasin ma bussi edasi Vanemuise kontserdimajja Kirsi Lautarinne, Satu Harju ja Kimmo Torkkeli näitust maha töstma. Parkisime pool tänavat kinni, aga sellest pole hullu, sest Eestis on niikuinii kolm liiklussuunda: parem-vasak ja parkimissuund. Kontserdimaja eest ukerdas buss õhtusel tipptunnil Pallase taha, sealt aga linnamuuseumi juurde. Vot see oli trikk! Kui mõtlesin enne, et kesklinn on kitsas siis hoopis kitsas on aga ülejõe kant oma nõukaaegsete teede ja majadega ning euroremonditud pisikeste ristmikega, kus ükski buss ära ei keera, sest äärekivid on kummelõhkuvalt suured.
Järgmiseks parkisime kinni Kivi tänava, et maha tõsta Tove Janssoni joonistuste kast-jube raske, kolm meest sikutasid ja punnitasid ning arvasid, et muumitrollid peaks kõvasti kaalust maha võtma.

No comments:

Post a Comment